Mali Mühür cihazı, e-Fatura, e-Arşiv ve diğer tüm e-Belge süreçlerinde yasal geçerlilik ve güvenli veri aktarımı sağlar. Nilvera Mali Mühür başvurusu ile hemen teslim alın, dijitalleşme sürecinizi başlatın.

Mali Mühür Nedir ?
Mali mühür, e-Fatura, e-Defter, e-Arşiv Fatura, e-İrsaliye gibi e-dönüşümuygulamalarına geçmek isteyen tüzel kişilerin (şirketlerin), elektronik belgelerini resmi ve güvenli biçimde imzalayabilmesini sağlayan, TÜBİTAK Kamu Sertifikasyon Merkezi (KamuSM) tarafından verilen elektronik bir mühür sertifikasıdır.Mali mühür, bir tür kurumsal e-imza işlevi görür ve yalnızca şirketler ve kurumlariçin geçerlidir. Gerçek kişiler (şahıs şirketleri), e-imza ile tüm işlemleri gerçekleştirebilir, mali mühür edinmelerine gerek yoktur.Tüzel kişiler (şirketler, dernekler, vakıflar vb.) e-belge sistemlerine geçiş yapabilmek için mali mühür kullanmak zorundadır.
Mali Mühür Kullanım Alanları:
e-Fatura, e-Defter, e-İrsaliye, e-Arşiv, e-SMM ve diğer e-belge uygulamalarında Elektronik belgelerin kimlik doğrulaması, güvenliği ve hukuki geçerliliği için GİB sistemlerine başvuru ve entegrasyon süreçlerinde e-İmza ile Yapılamayan Kurumsal İşlemlerde, Gerçek kişiler e-imza kullanabilirken; şirket adına yapılması gereken işlemlerde (örneğin şirketin e-defteri imzalaması gibi) yalnızca mali mühür kullanılabilir. Mali Mühür ile Fatura İptalindeGİB e-Fatura İptal/İtiraz Portalı üzerinden, ilgili faturayı seçerek mali mühür ile yasal süresi içinde iptal veya itiraz talebi oluşturabilirsiniz.
Mali Mühür Zorunluluğu Olan Alanlar
Mali mühür, e-belge uygulamaları kullanan tüzel kişiler için resmi imza aracıdır ve
aşağıdaki işlemlerde zorunlu olarak kullanılır:
e-Fatura
e-Defter
e-İrsaliye
e-Arşiv Fatura
e-SMM
e-MM
GİB Başvuru İşlemleri
Mali Mühür Başvurusu Nasıl Yapılır ?
Gerekli Belgeler:
Kamu Sertifikasyon Merkezi (Kamu SM) Üzerinden Online Başvuru
Kamu SM, mali mühür sertifikalarının resmi olarak verildiği kamu kurumudur.Başvurular online olarak yapılır, başvuru onaylandıktan sonra mali mühür sertifikası
kargo ile adresinize gönderilir. Bu süreç biraz daha uzun sürebilmektedir.
Mali Mühür’ün Özellikleri
Nilvera Mali Mühür’ün Avantajları Nelerdir?
E-Dönüşüm Başvuru Formu
Sıkça Sorulan Sorular
Mali mühür, elektronik belge ve verilerin tüzel kişiler adına yasal olarak imzalanmasını sağlayan bir donanım cihazıdır. Nilvera ile e-belge işlemlerinizde güvenli ve yasal geçerlilik sunar.
e-Fatura, e-Defter, e-Arşiv gibi e-belge uygulamalarına geçiş yapan tüzel kişilikler (şirketler) mali mühür kullanmak zorundadır.
Nilvera e-Fatura portalı üzerinden hazırladığınız belgeleri, USB cihazı olarak çalışan mali mühür ile kolayca imzalayabilir ve GİB’e iletebilirsiniz.
Kamu Sertifikasyon Merkezi (KAMU-SM) web sitesinden başvuru yapılır. Nilvera teknik destek ekibi başvuru ve kurulum süreçlerinde size yardımcı olur.
Evet, Nilvera e-Defter sistemi, mali mühür ile uyumlu çalışır. Beratlar ve defterler bu cihaz ile imzalanarak GİB’e gönderilir.
Hayır, şahıs firmaları için e-imza yeterlidir. Mali mühür, sadece tüzel kişi mükellefler için zorunludur.
Evet, Nilvera e-Arşiv Fatura sistemi, mali mühür kullanılarak yasal geçerli e-faturaların oluşturulmasına olanak tanır.
Nilvera üzerinden e-Fatura, e-Defter, e-SMM, e-MM, e-İrsaliye gibi tüm e-belge çözümleri mali mühür ile entegre şekilde çalışır.
Kaybolma durumunda hemen KAMU-SM ile iletişime geçerek iptal başvurusunda bulunmalı ve yeni cihaz talebinde bulunmalısınız. Nilvera destek birimi bu süreçte size rehberlik eder.
E-imza bireyleri, mali mühür ise tüzel kişilikleri temsil eder. Nilvera sistemleri her iki çözümü de destekler.